Super tipy

Káva a čokoláda patria k sebe. Ako si ich správne vychutnať?

Spolu s kávou si často vychutnávame aj dezert. Okrem zákuskov sa ku káve výborne hodí aj bio čokoláda. Ako si najviac vychutnáte kombináciu kávy a čokolády a ako spoznať a nájsť v nich kalitu?

Kvalitná horká čokoláda nikdy nič nepokazí

Dobrá horká čokoláda sa hodí ku každej káve a mala by mať aspoň 70 % obsah kakaa. Kvalitu spoznáte aj podľa zvuku, ktorý vydáva pri lámaní. Kvalitná čokoláda bude pri zlomení praskať. Čokoládu si môžete nechať rozpustiť v ústach, alebo si ju nastrúhať na spenené mlieko v cappuccine.

Dokonca môžete kúsok hodiť aj priamo do kávy. Uvidíte, že obľúbená káva bude mať skvelú a jemnú chuť. Ak ste ešte kombináciu kávy a čokolády neskúsili, je čas to zmeniť.

Ako vybrať kvalitnú kávu?

Ak si chcete kávu naozaj vychutnať aj doma, kúpte si zrnkovú kávu, ktorá je v hermetickom balení a udrží si tak čerstvosť. Vzhľadom na veľký výber bude možno chvíľu trvať kým nájdete svojho favorita. V špecializovaných predajniach vám poradia, ktorá káva by vám mohla najviac zachutiť.

Samozrejme by ste mali mať predstavu, či očakávate intenzívnu arómu, horkú chuť, alebo ľahkú, acidnú kávu. Ak ste v príprave kávy začiatočníkom, určite sa opýtajte aj na hrúbku mletia a spôsob prípravy. Je totiž rozdiel, či budete na prípravu používať pákový kávovar, frenchpress alebo mokka kanvičku.

Aj horúca čokoláda má svoje čaro

Lahodná horúca čokoláda je skutočným sladkým pokušením. Ak kávu nepijete, alebo už máte svoju dennú dávku za sebou, doprajte si tmavú alebo mliečnu horúcu čokoládu. Vysoko kvalitná bio čokoláda sa dá totiž vychutnávať aj v tekutom stave. Okrem kvalitnej čokolády je dôležitá aj správna príprava. Mlieko sa zohreje tak, aby bolo bod bodom varu a zmieša sa s tmavou čokoládou až kým sa nerozpustí. Pri mliečnej čokoláde stačí mlieko zohrievať na nižšiu teplotu.

Add Comment

Click here to post a comment

Ořechy
Ořechy