Zdravie

Plastická chirurgia tu bola už dávno pred nami, poznali ju aj v staroveku

V súčasnosti sa v našich podmienkach dostávajú na povrch nové veci, ktoré nás robia krajšími, lepšími a možno aj mladšími. Tiež je tu trend objavovania nových spôsobov správania sa a vzťahov, ktoré ľuďom vyrážajú niekedy dych. Nie je to však nič nové, len sa to nedostalo na povrch, pretože v minulosti nemali médiá takú silu a dokonca ani možnosť využívania dnešných technologických noviniek a vymožeností.

Platilo to aj v oblasti plastickej chirurgie. Túžba po kráse tu bola už veľmi dávno no začiatky boli možno o niečom inom. Prvé náznaky o jej aplikovaní na človeka a jeho telo sa datujú už v období 600 rokov pred naším letopočtom.

Možno to bude znieť čudne, no prvými pacientmi, ktorí túto možnosť využívali boli práve muži. Zranenia po boji, telesné tresty za porušenie pravidiel a podobné veci. Niekedy sa im za krádež znehodnocovali jednotlivé časti tela, čo bolo potom samozrejme potrebné niekde upraviť.

Súčasné trendy plastickej chirurgie sú najmä o kráse

Dnes je plastika viac spájaná so ženami, ktoré sa snažia svoje nezrovnalosti zlepšiť. Veľmi dobre vieme, že v prípade nežného pohlavia sa tuk v tele drží oveľa viac a to najmä v partiách bokov a stehien. Na jeho odstránenie slúži zákrok liposukcie, ktorý je procesom odsatia podkožného tuku a zaužívaným spôsobom korekcie.

Dostupná je pre všetkých

Samozrejme, že možnosť využitia tohto postupu nie je obmedzený výlučne len na ženy, no v prípade mužov sa tuk najčastejšie ukladá v oblasti brucha. Mužom sa vo väčšej miere darí svoju váhu lepšie korigovať aj prirodzeným spôsobom, pretože je ich telo na to lepšie vybavené vďaka hormónom. Plastiku môžu využiť pri úprave nosa, uší, vlasov a podobne.

Naďalej slúži aj potrebám pomocného charakteru, kedy môže pacient utrpieť poranenie pri nehode a úraze. No ani krása, ktorá bola charakteristickým synonymom pre Kleopatru a Nefertiti sa z jej portfólia poskytovaných služieb nevytratila.

Add Comment

Click here to post a comment

Ořechy
Ořechy