Financie a podnikanie

Poistenie domácnosti sa nevypláca podceňovať. Dôvod?

V posledných niekoľkých rokoch sa pomerne zvýšili nároky, rovnako tak aj náklady na bývanie. Slovenskí obyvatelia sa naučili o svoj majetok starať, a preto si stále častejšie poisťujú nielen svoju nehnuteľnosť, ale aj domácnosť ako takú, teda interiér. Bohužiaľ, v mnohých prípadoch je poistenie dojednané zle, a preto by ste mali požiadať poisťovacieho špecialistu o jeho revíziu. V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme, prečo je poistenie domácnosti tak dôležité a na aké chyby si pri jeho dojednávaní dať pozor.

Najprv by sme vám mali vysvetliť, čo poistenie domácnosti zahŕňa. Samozrejme je nevyhnutné rozlišovať poistenie nehnuteľnosti a poistenie domácnosti. Prvý spomínaný variant poisťuje objekt ako taký pred živelnými pohromami, požiarom a haváriami, zatiaľ čo druhá možnosť kryje škody spôsobené v domácnosti ako takej.

Kedy vám poistenie domácnosti pomôže?

Uviesť vám môžeme konkrétne prípady. Poistenie domácnosti chráni vybavenie vášho domu či bytu. Vedeli ste napríklad o tom, že keď vám praskne akvárium, prípadne prívod k práčke, a tým pádom vám voda zaplaví miestnosť, uhradí škody poisťovňa?

Pri uzatváraní poistenia sa zamerajte na poistnú hodnotu, čo je suma, ktorá by musela byť vynaložená na nové vybavenie vašej domácnosti. Od poistnej hodnoty sa potom odvíja poistná suma, teda suma, ktorú vám poisťovňa vyplatí v rámci plnenia. Pozor, aby nebola domácnosť podpoistená, s čím vám pomôže už konkrétne poisťovací špecialista.

Kde si poistenie domácnosti dojednať?

Ak si chcete dojednať poistenie domácnosti, obráťte sa na poisťovňu UNION, ktorá ponúka pestrú škálu produktov. Dokonca nemusíte nikam chodiť, aby ste zistili, na koľko vás takéto poistenie vyjde. Stačí vyplniť jednoduchý online formulár, na základe ktorého vám kalkulačka zobrazí výslednú cenu. Vzápätí sa tak rozhodnete, či si u UNION poistenie domácnosti dohodnete, alebo nie.

Add Comment

Click here to post a comment

Ořechy
Ořechy