Bývanie

Práčka so sušičkou vyrieši váš nedostatok priestoru hneď dvakrát

Sušička sa stáva bežnou súčasťou našich domácností. Kto si raz na život so sušičkou zvykne, už sa jej nechce vzdať. Ale čo keď sa trebárs sťahujeme do menšieho a práčku so samostatnou sušičkou si nemôžme z priestorových dôvodov dovoliť? Riešením je kombinovaná práčka so sušičkou.

Život bez šnúr na bielizeň

Aj tak je možné charakterizovať domácnosti, kam sme vpustili sušičku. Už žiadna mokrá bielizeň v kúpeľni nad vaňou, ani stále „obsadený“ balkón. Keď na ňom nevisí bielizeň, môžete ho prerobiť na relaxačné miesto so sedením aj kvetinami. Sušička šetrí miesto a znižuje tiež vlhkosť z neustáleho sušenia bielizne.

Žehlička ako prežitok

Ušetríte však aj čas, ktorý by ste inak museli venovať žehleniu. Bielizeň zo sušičky stačí prerovnať a odložiť. Keď ju ešte teplú vytiahnete zo sušičky, je ako vyžehlená. Šetríte tak aj energiu.

Vždy voňavá bielizeň

Ak nemáme balkón na sušenie, najviac so sušením bielizne zápasíme v prechodnom období. To nám často v kúpeľni, ale aj v byte, kde už sa nekúri, zatuchne. V sušičke sa s týmto problémom nestretneme. Vyprané veci sú vždy rýchlo suché a vďaka špeciálnym papierikom do sušičky aj nádherne voňavé.

Ušetrené miesto dvakrát

Ak si kúpime práčku kombinovanú so sušičkou, šetríme v byte miesto hneď dvakrát. Prvý dôvod už sme zmienili – nepotrebujeme priestor na sušenie bielizne. Kombinovaná práčka so sušičkou nám však šetrí miesto aj vďaka tomu, že si vystačíme iba s jedným elektrickým spotrebičom. Ponúka totiž funkciu 2 v 1 – pranie a sušenie súčasne. Sušičku síce často staviame na práčku, nie vždy je to však možné. Nejde to, ak máme zhora plnenú práčku, ale ani vtedy, keď máme práčku vstavanú napríklad do kuchynskej linky. Riešením je tak práčka so sušičkou.

Práčka so sušičkou – áno či nie?

Výhodou je ušetrenie miesta a možnosť dostať sušičku aj do toho najmenšieho bytu. Nevýhodu je, že kapacita pre sušenie v práčke je o polovicu menšia než pre pranie. Ak sa teda rozhodneme prať skutočne naraz veľké množstvo bielizne a využiť plnú kapacitu práčky, musíme pred sušením polovicu vyložiť a sušiť dvakrát po sebe. Ideálne je nepreplňovať práčku pri praní a s menšou kapacitou kvôli sušeniu počítať. Kombinovaná práčka so sušičkou vykazuje tiež o niečo horšie energetické hodnoty než dva oddelené spotrebiče.

Add Comment

Click here to post a comment

Ořechy
Ořechy