Bývanie

Spoznajte a využívajte výhody dažďovej vody vo svoj prospech

Nie je žiadnym tajomstvom, že dobrej a čistej vody je stále menej a cena stúpa. Alternatívne zdroje sú preto veľmi vzácne.

Tento článok vám prezradí, ako môžete zdroj pitnej vody nahradiť tou dažďovou, ktorý môže inak končiť v novom septiku a zvýšiť náklady na jeho údržbu.

Prečo zbierať dažďovú vodu?

Najprirodzenejším a najľahším spôsobom polievania záhradných rastlín je zber dažďovej vody. Jednoducho umiestnite nádrž na konkrétne miesto a prirodzene sa naplní. Samozrejme, vo väčšine regiónov krajiny iba dažďová voda zhromaždená v nádrži nebude stačiť na úplné zabezpečenie zavlažovania, dôležité ale je, že má množstvo výhod:

Dažďová voda je mäkšia, preto je vhodnejšia na zalievanie rastlín;

Vlhkosť zhromaždená v nádrži sa najviac zhoduje s biochemickými vlastnosťami tej, ktorú rastliny dostávajú prirodzene, preto zalievanie takouto vodou účinnejšie stimuluje metabolizmus a rast rastlín;

Táto voda je úplne zadarmo, takže je to aj úspora pre tých, ktorí nechcú za vodu platiť peniaze navyše.

Základ je správna nádrž na dažďovú vodu

Zber dažďovej vody nie je len praktickým riešením, ale aj príležitosťou na zlepšenie estetiky letnej chaty alebo predmestskej oblasti. Dobrou správou je, že na tento účel môžete využiť špeciálne nádrže na dažďovú vodu, v ktorých si môžete urobiť zásoby tohto vzácneho zdroja na celú sezónu a polievanie celej záhrady.

Nádrž zapadá do dizajnu prostredia záhrady a je veľmi odolná. Má dobré výkonové charakteristiky a bude vám pri starostlivosti o záhradu a domácnosť veľmi dlho a dobre slúžiť.

Tak sa o tom presvedčte a ušetríte si nielen peniaze, ale aj veľa starostí.

Add Comment

Click here to post a comment

Ořechy
Ořechy